c-plus-plus-logo
C++ je viši programski jezik koji je prvobitno razvijen u Bell Labs (laboratoriji telekomunikacione kompanije Bell) za objektno orijentisano programiranje u projektu pod rukovodstvom Bjarnea Stroustrupa tokom 1980-ih kao proširenje programskog jezika C, pa mu je originalno ime bilo „C sa klasama“ (engl. C with classes).
Jezik C++ se razlikuje od običnog C-a pre svega podrškom objektno-orijentisanom programiranju. Ali, u njemu ima i niz novih mogućnosti, koje nisu objektnog karaktera, zbog kojih je pisanje programa koji nisu objektne prirode udobnije realizovati u C++-u nego u C-u.
C++ je danas nesporno jedan od najmoćnijih, ali i najkompleksniji programski jezik. Zbog kompaktnosti programa, brzine izvršavanja i prenosivosti predstavlja nezamenljiv alat svakog profesionalca. Zbog ovih osobina zauzima jedno od dominantnih mesta u svetu profesionalnog programiranja.
Nastava “C++ – takmičarski zadaci” je predviđena učenicima osnovnih i srednjih škola koji koji imaju osnovna znanja iz programiranja u programskim jezicima C i/ili C++ a žele da unaprede svoje veštine programiranja rešavanjem zadataka predviđenih za takmičenje iz programiranja.
Predavači imaju višegodišnje pedagoško iskustvo stečeno radom u osnovnoj školi kao i u pripremi đaka za takmičenje u programiranju.
Jedan susret je dvočas u trajanju od 90 minuta.
 

Kontakt

Kako do nas?

Foto galerija

Pratite nas na društvenim mrežama
Lajkuj našu Facebook stranicu
Zaprati nas na Instagram-u

© 2021 Infora