Programski jezik Python je nastao početkom devedesetih godina prošlog veka. Njegov autor je Guido van Rossum. On je u vreme nastanka jezika bio zaposlen u Stiching Mathematish Centrum (CWI) u Holandiji.
Python je jezik visokog nivoa u kojem je čitanje i pisanje veoma lako, takođe je i interpreterski jezik – što znači da se izvorni „kod“ direktno izvršava bez potrebe za kompajliranjem odnosno prevođenjem u izvršni oblik.
Python je Objektno Orijentisan jezik, što omogućava korisnicima da manipuluišu strukturama podataka nazvanim objektom, kako bi program bio napisan i na kraju izvršen.
Nastava “Python” je predviđena osnovcima i srednjoškolcima koji žele da nauče osnove programiranja u veoma popularnom programskom jeziku. Koliko je ovaj programski jezik popularan govori i činjenica da ga koriste neke od najvećih internet kompanija na svetu kao što su YouTube, PinterestMozillaDropbox, pa i Google u slučaju pretraživanja.
Zainteresovane polaznike pripremamo i za takmičenje u programiranju na kojima, svake godine, ostvaruju odlične rezultate.
Predavači imaju višegodišnje pedagoško iskustvo stečeno radom u osnovnoj školi kao i u pripremi đaka za takmičenje u programiranju.
Jedan susret je dvočas u trajanju od 90 minuta.
 

Kontakt

Kako do nas?

Foto galerija

Pratite nas na društvenim mrežama
Lajkuj našu Facebook stranicu
Zaprati nas na Instagram-u

© 2021 Infora